Εξαιρετικό και πολυαγαπημένο το ελληνικό λαδολέμονο ειδικά όταν μπαίνει πάνω από ένα καλά ψημένο ελληνικό ψαράκι.
Αλλά όπως και να το κάνουμε οι Γάλλοι είναι μάστορες στην κουζίνα και δη στις sauces!
Μία άκρως (κατά εμέ) γαλλική συνταγή που βασίζεται στο δικό μας λαδολέμονο είναι η γαλλική ravigote.
Και για του λόγου το αληθές ιδού και η συνταγή:
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές λεμόνι
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά μαιντανό
• 1 κουταλιά κάππαρη
• 1 κουταλάκι μουστάρδα
• 1 σκελίδα σκόρδο ή αποξηραμένο σκόρδο
• 1 γενναιόδωρη κουταλιά γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά
• Μια πρέζα ρίγανη και θυμάρι Αλατοπίπερο
Όλα αυτά για λίγα δεύτερα στο multi και έτοιμη η σαλτσούλα.
Συνοδεύει τέλεια ότι συνοδεύει το λαδολέμονο!
Ελληνικότατη???
Βon appetite
Για να διαβάσεις πρώτος τα άρθρα της μις γιαμι και να εκφράσεις απορίες, να ανταλλάξεις απόψεις και να σχολιάσεις κάνε like στην σελίδα της μις γιαμι στο facebook
λαδολεμονο,σαλτσα,μις γιαμι